PROHLÍDKA KOSTELA KRISTA SPASITELE NA BARRANDOVĚ

 PROHLÍDKA KOSTELA KRISTA SPASITELE NA BARRANDOVĚ
Datum konání: 18. 6. 2021
Milé kolegyně a milí kolegové,
jako předehru k Valné hromadě JTP, která proběhne v sobotu 19. června 2021, jsme pro Vás připravili komentovanou prohlídku kostela Krista Spasitele na pražském Barrandově. Je to jedna z nejmodernějších sakrálních budov v ČR. Minimalistická stavba nového kostela vznikla podle návrhu architektů Jakuba Žišky a Pavla Šmelhause a zahrnuje i komunitní centrum se sálem, klubovnami a kavárnou. Kostel vyvětil v listopadu 2020 kardinál Dominik Duka.
Prohlídka se uskuteční v pátek 18. června 2021 od 11:00 a bude trvat zhruba hodinu, v případě, že budeme zvídaví, o něco déle. Naším průvodcem bude ředitelka komunitního centra paní Ing. Hana Tyrallová. Za prohlídku se nevybírá vstupné, prosím proto účastníky, aby svůj vděk vyjádřili vhozením pár mincí do pokladničky kostela.
Ke kostelu se dostanete tramvají 4, 5, 12 nebo 20 – stanice Poliklinika Barrandov. Projdete malý lesík a jste na místě. Po prohlídce kostela bude (pro zájemce) následovat procházka Prokopským údolím (cca 5 km). Umožní-li nám to aktuální situace, občerstvíme se cestou v restauraci Pivovar Prokopák v Klukovicích Zde pár obrázků, abyste si udělali představu o tom, jaký architektonický klenot Vás na Barrandově čeká:
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=kostel+krista+spasitele+barrandov&sa=X&ved=2ahUKEwiYiuz_nLDwAhVopIsKHUofBBAQjJkEegQIDhAB&biw=1662&bih=914
Jako vždy zveme naše členy, jejich kamarády a rodinné příslušníky a těšíme se, že se po dlouhé době zase setkáme. Máte-li dotazy, pište na adresu alena.sourkova@tiscali.cz .
Alena Šourková
 

Začátek akce: 18.6 2021
European Commission International Federation of Translators Asociace konferenčních tlumočníků v ČR Komora soudních tlumočníků ČR Česká komora tlumočníků znakového jazyka Obec překladatelů Svaz českých knihkupců a nakladatelů Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Filozofická fakulta UMB v Banskej Bystrici Svět knihy Opus arabicum Slovenská spoločnosť prekladateľov odbornej literatúry Pražský Literární Dům iLiteratura STAR Group Paraple Centrum

O JTP

JTP je nezávislá, dobrovolná, profesní organizace profesionálních tlumočníků a překladatelů otevřená všem, kteří chtějí podpořit její činnost. JTP byla založena v roce 1990, aby hájila profesní, pracovně právní a sociální zájmy svých řádných členů, napomáhala jim k dalšímu vzdělávání, propagovala je na trhu práce a informovala je o pracovních příležitostech. JTP dbá na povznesení společenské prestiže profese i kvality překladu a tlumočení. JTP je členem Mezinárodní federace překladatelů FIT.


Více

Kontakt

Senovážné náměstí 23,
Praha 1, 110 00

Tel.: 224 142 312
Tel.: 224 142 517
E-mail: JTP@JTPunion.org


NÁVŠTĚVNÍ DOBA:
středa 11.00 - 15.00 hod.
 

Napište nám

Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv (další informace).